nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Waarom de Peper & Zout set?

  23/09/2017     Reacties (0)

In veel culturen zijn de meest gebruikte ingrediënten bij het koken peper en zout. Het is dan ook niet vreemd om te bedenken dat deze ingrediënten in bijna iedere keuken ter wereld terug te vinden zijn. In de meeste huizen en restaurants nemen de peper en zout sets een centrale plek in op de eettafel. Ze zijn er dan ook in vele vormen en maten. Ze werken dan ook met verschillende mate van succes. Zout en peper is bijna overal te verkrijgen. Peper en zout sets zijn echte collectors items geworden en worden zelfs verkocht als souvenirs aan toeristen. We zien de twee ingrediënten als een paar, hoe komt dat? Ze worden al jaren gebruikt bij het koken. Zout was het eerste van de twee wat populair werd. “Franse deskundigen” ontdekten honderden jaren geleden al dat zout de smaak verrijkte. Het was toen...

Lees meer

Het goede glas voor het goede bier

  22/09/2017     Reacties (0)

Hoeveel verschillende vormen van bierglazen zijn er? En wat is het juiste glas voor welk bier? Bierglazen werden eind 1900 populair toen het commerciële glasblazen zijn intrede deed. Het bier werd nu geschonken in een helder doorzichtig glas. Het duurde niet lang totdat brouwerijen zich realiseerden dat ze hun naam op deze glazen konden zetten en weg konden geven aan de bars die hun bieren schonken. De bars kregen hun glazen gratis en de brouwerijen kregen er reclame in ruil voor terug. In België, het land met de meeste soorten bieren, heeft elk van s ’lands 450 bieren zijn eigen glas. Net als in de wijn wereld, beweren enthousiastelingen dat je het juiste glas nodig hebt om een bier tot zijn recht te laten komen. Zo is bijvoorbeeld de beste vorm voor een Pilsner een wijde top met een smalle basis: De bubbels...

Lees meer